dijous, 13 de novembre del 2014

L'arnés de tir

El reglament de canicross de la FCEH especifica com ha de ser l'arnés de tir de la següent manera: Haurà de ser un arnés de tir, tot i que s'admetran alguns arnesos de passeig sempre que compleixin les seguents especificacions.

- Haurà de ser resistent per que el gos no el pugui trencar
- Haurà de protegir el gos dels fregaments durant el tir. Per això les zones de contacte amb la pell del gos hauran de ser de material no abrasiu ni tallant. Les zones d'impacte hauran de ser encoixinades (coll i esternon). Els equips amb gossos de pèl curt hauran de tenir en compte especialment aquestes consideracions.
- Haurà de permetre l'extensió normal de les potes del gos sense impediments.
- Disposarà d'una corda en l'extrem final per unir-lo a la línia de tir.
- Estaran explícitament prohibits els arnesos de passeig senzills que creuin horitzontalment per davant les potes davanteres.

(També ens recomana utilitzar un arnés creuat a l'esquena per repartir millor la força.)

Tot i que en Tom ha corregut uns dies amb un arnés senzill de passeig, ara ja té el seu arnés de tir. És important que correm amb un arnés adequat ja que si no podem provocar lesions al nostre gos. Realment la diferencia per a ells és molta. Primer de tot perquè treballen més còmodes amb un arnés de tir. Aquests s'adapten perfectament a la seva morfologia (sempre que siguin de la talla adequada) i reparteixen el pes que han d'aguantar de manera que no els perjudica en la seva salut. Per contra, si utilitzem un arnés de passeig normal o un collar, d'entrada ja notarem que el gos no té tantes ganes d'estirar i si ho fa, es pot fer mal. Amb els gossos de pèl molt curt, com és el cas d'en Tom, s'ha de vigilar molt que les zones on hi ha més fregament estiguin perfectament encoixinades. Abans no he trobat l'arnés adequat n'he provat tres de diferents. El primer el vaig descartar perquè tenia unes anelles de plàstic al voltant del coll que no em van acabar d'agradar. El segon era molt rígid i s'adaptava molt malament a la seva forma i l'últim si que li anava perfecte. A la foto podeu veure com la corda del fina de tot li arriba fins a la cua, amb la qual cosa quan estira aquesta sobre passa el seu cul estalviant-li abrasions de cap tipus. És interessant, si aneu a còrrer de nit, que l'arnés tingui reflectants per que se'l vegi bé! Demoment, posar-li l'arnés és tota una odissea, ja que no s'obren per cap lloc i els hi hem de col.locar com si fos una samarreta. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada